Wednesday, 22 June 2011

Anda bosan?

Assamualaikum kawan-kawan

ni bosan tahap nazak dah ni...
Bosan la, nak tido lum ngntuk, kowang bosan x? Jom hilangkan kebosangan.. Kita main bina ayat nak? senang je nak main benda ni. Nampak tak ayat-ayat kat bawah ni.. Just ikot je soalan dan sambungkan ayat-ayat tu.. Kita tengok ape ayat yang akan keluar dari tarikh lahir kowang.. Harap2 kowang enjoy..<3
                        

1-  Ambil ayat dari bulan kowang lahir:
 
January--------aku sepak
February-------aku lompat atas
March-----------aku karate
April-------------aku cium
May--------- ----aku terajang
June-------------aku peluk
July--------------aku buat sardin dengan
August-----------aku makan dengan
September------aku menari dengan
October----------aku menyanyi dengan
November-------aku jelir lidah kat
December-------aku lari keliling


2- Ambil ayat dari hari lahir kowang:

1------- burung hantu
2------- makluk asing
3--------public phone
4------- basikal aku
5------- lelaki salji
6------- gangster kampung
7--------mobile telefon aku
8--------hantu jepon
9-------- kawan baik nenek aku
10------- kawan lembu aku
11------- cikgu lama aku
12------- kerbau ayah kawan aku
13------- ahli bomba
14------- lembu mak aku
15------- kambing ayah aku
16------- kapak mak aku
17------- lesung batu
18------- pedang aku
19------- lelaki lembut
20------- tikus adik aku
21------- ninja
22------- Chuck Norris
23------- mee kari adik aku
24------- kambing aku
25------- pemain bola sepak
26------- buaya
27------- ayam serama
28------- ipod aku
29------- kucing engkau
30------- kutu rayau
31------- hantu jepun


3- Ambil ayat dari hujung tahun kowang dilahirkan:

1---------- di dalam kereta aku
2 --------- di atas katil engkau
3 --------- di dalam jamban
4 --------- di bawah katil
5 --------- di atas motosikal
6 --------- di bawah jambatan
7 --------- di atas bumbung rumah
8---------- masa makan atas meja
9 --------- semasa jalan2 cari kucing adik aku
0 -------- di dalam bilik tokwan


4- Ambil ayat dari color yang kowang suka:

putih--------- sebab aku suka macam tu
hitam-------- sebab aku memang degil
Pink---------- sebab aku memang terer
merah-------  sebab ade suara yang bagitau aku
biru---------- sebab aku seksi dan aku boleh buat
 hijau-------- sebab aku betul2 serius nak lakukan
Purple------- sebab ada orang suruh
kelabu------- sebab aku tak boleh control diri aku
kuning------- sebab ade orang ofer aku 10 rm
Orange------ sebab aku pikir aku bijak
cokelat------ sebab aku memang boleh buat
lain2-------- sebab diri aku seorang ninja!



Haa, kowang dapat ayat ape?? hehehe.. kelakar kan..
saje suke-suke.. bosan bosan leh try.. ajak lah kawan-kawan kowang try..
assalamualaikum...

SELAMAT MENCUBE!!


No comments:

Post a Comment